Sence žaluzije naredi dodaten ambient v prostoru

Danes sem bila na obisku pri prijateljici, ki je končno obnovila svoje stanovanje. V svoji veliki in svetli dnevni sobi si je izbrala žaluzije, saj ji okno sega od stene do stene in ideja glede dolgih klasičnih zaves ji ravno ni bila najbolj všeč.

Za žaluzije se je odločila, saj so se ji zdela idealna rešitev namesto zaves, saj žaluzije ne vpijajo vonja. Kar pa je pri kadilcih kar velik problem, saj je po tem potrebno prati zavese neprestano. Sicer samo pranje in sušenje zaves niti ni tako problematično kot je to, da jih je težko in zamudno nazaj gor obešat. Zato je zelo vesela in ponosna, da si je izbrala žaluzije. Žaluzije so danes vse bolj moderne in praktične in prav tako so tudi te danes v raznih oblikah in barvah kot tudi materialih. Tako zelo navdušeno mi je razlagala vse pozitivne lastnosti, da sem še sama pomislila, da pa morda žaluzije res niso tako napačna ideja. Razkazala mi je še ostale prostore, kjer so ji tudi tukaj prostore krasile žaluzije, saj je imela stanovanje obrnjeno lih na sončno stran, da je nekaj pa le morala dati na okna, saj če ne bi res bilo preveč svetlobe.

Sence žaluzije naredi dodaten ambient v prostoru

No navsezadnje niti ni takšen problem, razen poleti, in pa ko bi gledala televizijo, saj je kar moteče, ko se v sliki od televizije odbija sončna svetloba in tako zamudiš cel film. Videla sem kako lepo senca od žaluzije pade v prostor in pa kako ta še dodatno naredi lep ambient z vso to novo moderno opremo, ki si jo je namislila. Povedala mi je, da si je vse sama zamislila in premerila, le da ji je za žaluzije svetovala sestrična, saj sprva ni bila najbolj sigurna ali bi jih imela ali ne, vendar se je po njenih nasvetih lažje in brez slabe vesti odločila, da si bo drznila narediti takšno spremembo.