Delovne rokavice so zelo pomembna zaščita na delavnem mestu

Kar nekaj časa sem kot študent opravljal študentsko delo v proizvodnji, ki je bila v kraju, kjer sem živel, tako da mi je bilo to zelo dostopno. No tako pa sem tukaj delal predvsem obdelavo železa. To pa je vključevalo rezanje, brušenje, varjenje in pa še marsikaj drugega, tako da smo delali v bistvu vse kar se da z železom.

No zaradi okolja, v kateremu sem delal, pa je bila zaščita zelo pomembna. Tukaj pa so še kako prav prišle delavne rokavice. Razlogov za to pa je bilo kar nekaj. Prvi je že ta, da se železo med obdelovanjem lahko zelo segreje. Tako pa to pomeni, da bi se lahko opekli, če bi železi prijeli, oziroma ga obdelovali z golimi rokami. Zato pa je bilo tukaj zelo pomembno, da so bile delovne rokavice debele, tako da so prenesle tudi nekoliko bolj vroče kose železa.

Nato pa je bil razlog za delovne rokavice še ta, da pri rezanju, oziroma žaganju ali pa pri vrtanju lukenj, nastanejo razni opilki. Ti pa so zelo ostri, ter se nam lahko zelo hitro zarijejo v kožo, kar pa bi povzročilo zelo neprijetne bolečine. Prav tako pa je težava v temu, da se te opilke nato zelo težko spravi ven iz kože, saj se lahko zdrobijo in nato ostanejo v koži. Zato pa je bilo tudi tukaj zelo pomembno, da se je uporabljalo delovne rokavice.

Delovne rokavice so zelo pomembna zaščita na delavnem mestu

Prav tako pa se zaradi vseh teh nevarnosti res ni splačalo zanemarjati zaščitne opreme, oziroma zaščitnim oblek, saj so lahko bile poškodbe, ki bi nastale, če ne bi uporabljali vse potrebne zaščitne, oziroma delovne opreme, zelo neprijetne in povsem nepotrebne. Zato pa sem vedno poskrbel za to, da sem imel na rokah delovne rokavice in da sem bil oblečen v vso potrebno zaščitno obleko, da sem se lahko izognil tem tveganjem.