Natikači pridejo še kako prav pred vsakimi vhodnimi vrati

Če bi takole pogledali vhodna vrata hiš, bi kaj hitro opazili, da so sigurno kakšni natikači pred vrati. Kajti velikokrat se nam zgodi, da gremo iz hiše samo na hitro po kakšno stvar in takrat se po navadi ne obuvamo, le na hitro stopimo in natikači so idealni za to. 

Pri nas imamo pritlično hišo in tako lahko rečemo, da imamo kar tri izhode in tri vhode, tako se večkrat zgodi, da so natikači na vseh koncih hiše. Najbolj pa mi je bilo zanimivo to, da ko so prihajali različni ljudje k hiši prvič, so videli da so natikači pred vrati in sploh niso pogledali, če je to glavni vhod in so trkali na ta vrata. To mi ni bilo nikoli jasno, da gledajo kje so čevlji in tam trkajo, lahko bi poiskali pravi vhod v hišo. 

Naša cela družina po navadi leta bosa skozi vso leto, izjema je le dež ali sneg. To že vsi vedo, da po navadi letamo okoli hiše bosi. Naša babica se še kako jezi, da to ni zdravo, vendar nas popolnoma nič ne izuči, tako so lahko natikači pred vhodom, mi pa gremo ven bosi. Včasih se zalotim, da kregam sina, ko leta bos zunaj, potem pa se kar hitro spomnim da sem sama z možem čisto ista. 

Velikokrat sem že želela rešiti ta problem in tako so bili novi natikači pred vhodom za vso družino, nekaj časa smo se obuvali, potem pa je bilo spet isto, nekateri natikači so pristali na drugi strani hiše, nekje je en natikač odnesel pes, drugega je odpihnilo in spet letamo bosi. Ljudje imamo različne navade, pri nas je očitno ta kar močna, da letamo bosi okoli hiše, škoda je edino nogavic, ker jih neprestano uničujemo in se v njih naredijo luknje za radi tega, natikači za okoli hiše, pa nam očitno niso sojeni in nehala sem se z tem obremenjevati.