Moja nova vzmetnica me čaka v trgovini, ampak še ne vem v kateri

Moja trenutna vzmetnica je prišla do točke, ko potrebuje menjavo. Sicer lahko še brez težav spim, a le, če se moj maček ne sprehaja sredi noči po postelji. Tukaj pa se zgodba o kakovostnem spancu konča, saj vedno skoči ravno na tisti del postelje, ki neprijetno zaškripa.

Ne vem, kako mu vedno uspe najti ravno tisto točno, ampak nekako se mi zdi, da tega ne dela po naključju. Kakor se pogosto naredi neumnega, je pogosto zelo pameten. Zato v resnici sumim, da to počne namenoma, da me zbuja. Ne vem pa, s čim sem se mu zamerila. No, poleg tega, da mi maček skače po škripajočem mestu, ki ga ima vzmetnica, pa se tudi sama uspem pogostokrat premakniti ravno na tisti del postelje in potem zbudim samo sebe.

Že nekaj tednov si ogledujem ponudbo pri nas in nikakor se ne morem odločiti, kakšna vzmetnica bi bila prava. Res, da nisem še stopila niti v eno trgovino, ampak bi vsekakor najprej vsaj naredila nekakšen ožji izbor, da ne grem na koncu v vse trgovine. Najraje bi si izbrala kakšno naravno, ampak tudi tukaj je ponudba kar široka in se ne znam odločiti. Kateri znamki in prodajalcu zaupati, da bo izdelek res naraven in kakovosten, danes res ni šala. Zlasti, ker se mi je v preteklosti že zgodilo, da sem kupila naravni vzglavnik, ki se je na koncu izkazal za nenaravnega.

Lov za tem, kakšna vzmetnica bo krasila mojo posteljo se, bo najverjetneje še nekaj časa, nadaljeval. Obiski več trgovin, kakor je bilo v načrtu, so neizogibni in srčno upam, da bo iskanje vseeno lažje, kakor kaže ta trenutek. Vmes bom pa najverjetneje morala malce oglušeti na tisti škripanje, ki ga ima vzmetnica, da bo tudi maček vsaj malce obupal. Saj vem, da se neizmerno zabava na svoj način, ko to počne, ampak vseeno upam, da ga bo z neupoštevanjem tudi vzmetnica vedno manj zanimala.