Izpit za motor ne prinese vedno motorja

Spominjam se časov, ko smo bili mi mladi, takrat se je posebej delalo na tem, če si šel delat izpit za avto, da pa si naredil še izpit za motor, ker se je izplačalo. Koliko takšnih, ki je naredilo tudi ta izpit ima danes motor pa je drugo vprašanje.

Sam sem bil presrečen, ko sem šel delat izpit za motor, ki mi ga je omogočil oče, ker sem se počutil kot frajer in sem imel želje, da si bom enkrat kupil motor. Vedel sem, da mi oče ne bo kupil motorja, vendar sem mu bil hvaležen že za izpit. Takrat si nisem predstavljal, kaj pomeni imeti doma motor, samo vedel sem da si to želim in priznam, da se mi niti ni mudilo. Po končanem študiju še vedno nisem imel motorja, ker sem se ukvarjal z drugimi stvarmi, kupil sem si prvi avto, bil ponosen voznik in vedno ko sem pogledal v svojo knjižico, sem videl, da imam izpit za motor, kar me je spomnilo na to, da bi motor imel.

Želja je bila še vedno samo želja, čas je tekel naprej, spoznal sem dekle, se poročil, dobil otroke in tako naprej. Končno sem prišel do dovolj zasluženega denarja, da bi si motor privoščil in ker sem si govoril, da imam izpit za motor narejen, pa si motorja enostavno nisem upal kupiti. Pred seboj sem imel svoje otroke in motor je ena izmed nevarnosti, da se ti lahko kaj zgodi.

Danes imam 50 let, izpit za motor tudi, vendar motorja še vedno ne, ker me je počasi vse skupaj minilo. Če bi prevrtel čas nazaj, bi se odločil tako, da bi si motor kupil takoj, ko sem naredil izpit za motor, še preden bi imel svojo družino. Kajti kasneje nikoli več ni pravi čas, ker se neprestano vrstijo dogodki, ki ti to željo po motorju vzamejo.