Arganovo olje in suha koža na podplatih

Sama sem vedela, da se mi je začela delati suha koža na podplatih, nisem pa si mislila, da se tako zelo vidi, ko imam obute sandale, dokler mi tega ni rekal sestra. Takoj sem ukrepala in arganovo olje je bila moja rešitev. Ja, šla sem pred sestro in imela obute čevlje z odprto peto, takrat pa mi je sestra rekla, da zakaj ne poskrbim za pete, ker imam tako suhe. Res mi je bilo nerodno, ker ta dan sem bila ponosna, da sem res lepo urejena, na koncu pa mi sestra reče to. Vedela sem, da imam doma arganovo olje, ki je dobro za suho kožo, nikoli ga sicer nisem uporabila za pete, tokrat pa sem ga.

Ko sem prišla domov, sem se takoj spomnila na moje pete, šla sem na splet gledat kaj pomaga in kako se lahko znebimo suhe kože, na kar sem prebrala, da je za suho kožo idealno arganovo olje, kako sem bila takrat srečna, ker sem ga imela doma. Sicer je bilo napisano še nekaj, vendar mi ni bilo pomembno, glavno, da sem imela nekaj. Tako sem si nekaj dni zaporedoma mazala arganovo olje po petah in čez nekaj dni sem spravila vso suho kožo stran.

Moja stopala so spet bila lepa, sem pa vedela, če bom nehala s tem, potem se bo suha koža spet pojavila, tako sem arganovo olje uporabljala vedno, ko sem se stuširala in si namazala pete, od takrat naprej so moje pet vedno lepe. 

Še danes se čudim, da je moja sestra tako hitro videla, da imam suhe pete, ne vem, ali je tako močno gledala v moja stopala, ali kaj, ker res nisem imela tako zelo veliko suhe kože, sedaj je nimam nič, arganovo olje pa rada porabim tudi drugje na koži, na nohtih, laseh, ker je res dobro. Poskusite tudi vi, če imate težave z suho kožo, arganovo olje vas ne bo razočaralo.